شماری از سبزیجات، که ما در زمستان آنها را به مصرف میرسانیم، موجوداتی زنده هستند، و در انتظار رویش به سر میبرند. و چنانکه از نظر دما و رطوبت محیط مناسبی برای آنها فراهم شود، شروع به روییدن میکنند. از انواع معروف اینگونه سبزیجات میتوان سیبزمینی و هویج و شلغم و چغندر و پیاز و کلم قمری و ... را نام برد.
این سبزیجات اگر از انبارهای سرد به آشپزخانهی شما منتقل شوند، پس از چند روز جوانهها و برگها و ساقه های کوچکی روی آنها پدیدار میشوند. و اگر این وضع ادامه یابد، با وجود منظرهی زیبایی که پیدا میکنند، خودشان به تدریج غیر قابل مصرف میگردند.
اگر شما میخواهید، ضمن یک آزمایش جالب، به این مطلب پی ببرید، یک هویج بردارید، و مطابق شکل زیر، به بدنهی آن پنج چوب کبریت یا خلال دندان فرو برید.
محل این میلهها را باید طوری انتخاب کنید، که اگر هویج مزبور را در یک لیوان مناسب قرار دهید، انتهای هویج با ته لیوان دو سه سانتی متر فاصله داشته باشد.
وقتی آن را در لیوان قرار دادید، تا سه چهارم ارتفاع لیوان آب بریزید، و آن را در یک نقطهی آفتابگیر از اتاق قرار دهید. به طوری که از رادیاتور شوفاژ، یا از بخاری، فاصلهی مناسب داشته باشد. (نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور از آنها قرار گیرد)
پس از یک هفته الی 10 روز شما شاهد رویش این موجود به ظاهر بیجان خواهید بود، و جوانهها و برگها و ساقههای زیبا روی آن پدیدار خواهند شد. این آزمایش را با چغندر و کلم و شلغم نیز میتوانید انجام دهید. اما در مورد پیار سفارش میکنیم، آن را در گلدان کوچکی، که پر از خاک است، قرار دهید، به نحوی که خاک روی آن را به طور کامل بپوشاند. ساقههای قشنگی در سر آن خواهند رویید. و اگر به جای پیاز معمولی پیاز گل های مختلف را در دل خاک قرار دهید، و رطوبت و دمای لازم را برایش فراهم سازید، در وسط زمستان سرد، شما گل های شادابی در خانه خواهید داشت، که زینت بخش محیط زندگی شما خواهند بود.
منبع: تبیان
شکیبا باشید...