سبزی های آماده‎ی روییدن

شماری از سبزیجات، که ما در زمستان آن‎ها را به مصرف می‎رسانیم، موجوداتی زنده هستند، و در انتظار رویش به سر می‎برند. و چنان‎که از نظر دما و رطوبت محیط مناسبی برای آن‎ها فراهم شود، شروع به روییدن می‎کنند. از انواع معروف این‎گونه سبزیجات می‎توان سیب‎زمینی و هویج و شلغم و چغندر و پیاز و کلم قمری و ... را نام برد.

این سبزیجات اگر از انبارهای سرد به آشپزخانه‎ی شما منتقل شوند، پس از چند روز جوانه‎ها و برگ‎ها و ساقه ‎های کوچکی روی آن‎ها پدیدار می‎شوند. و اگر این وضع ادامه یابد، با وجود منظره‎ی زیبایی که پیدا می‎کنند، خودشان به تدریج غیر قابل مصرف می‎گردند.

اگر شما می‎خواهید، ضمن یک آزمایش جالب، به این مطلب پی ببرید، یک هویج بردارید، و مطابق شکل زیر، به بدنه‎ی آن پنج چوب کبریت یا خلال دندان فرو برید.

سبزی های آماده ی روییدن

محل این میله‎ها را باید طوری انتخاب کنید، که اگر هویج مزبور را در یک لیوان مناسب قرار دهید، انتهای هویج با ته لیوان دو سه سانتی متر فاصله داشته باشد.

وقتی آن را در لیوان قرار دادید، تا سه چهارم ارتفاع لیوان آب بریزید، و آن را در یک نقطه‎ی آفتابگیر از اتاق قرار دهید. به طوری که از رادیاتور شوفاژ، یا از بخاری، فاصله‎ی مناسب داشته باشد. (نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور از آن‎ها قرار گیرد)

پس از یک هفته الی 10 روز شما شاهد رویش این موجود به ظاهر بی‎جان خواهید بود، و جوانه‎ها و برگ‎ها و ساقه‎های زیبا روی آن پدیدار خواهند شد. این آزمایش را با چغندر و کلم و شلغم نیز می‎توانید انجام دهید. اما در مورد پیار سفارش می‎کنیم، آن را در گلدان کوچکی، که پر از خاک است، قرار دهید، به نحوی که خاک روی آن را به طور کامل بپوشاند. ساقه‎های قشنگی در سر آن خواهند رویید. و اگر به جای پیاز معمولی پیاز گل های مختلف را در دل خاک قرار دهید، و رطوبت و دمای لازم را برایش فراهم سازید، در وسط زمستان سرد، شما گل های شادابی در خانه خواهید داشت، که زینت بخش محیط زندگی شما خواهند بود.

 

 

منبع: تبیان



شکیبا باشید...