عنوان کتاب: هنر قصّهگویی خلاّق
نویسنده: جکزایپس
مترجم: مینو پرنیانی
انتشارات: رشد
قصهگویی پیشینهای پیوسته به تاریخ پیدایش انسان دارد. علاقه به قصه و شنیدن خاطرهها و ماجراها را آفرینندهی دانا در نهاد انسانها نهاده است. به همین دلیل، همواره، یکی از عمدهترین و رایجترین راههای انتقال تجربه و سرگرمی، قصهگویی و گوش سپردن به قصهها بوده است.
هنر قصهگویی در زمان، تغییر شکل یافته و موازی با گسترش رسانههای گروهی از یکسو و دستآوردهای روانشناسی یادگیری از سوی دیگر، جامههای نو پوشیده تا همچنان بماند و توان رقابت خود را از دست ندهد.
با اینکه در بعضی از جوامع پیشرفته امروز، قصهگویی به عنوان یک هنر پرطرفدار، یک شیوهی آموزشی توانمند و یک سرگرمی پرجاذبه مطرح است، در کشور ما توجه چندانی به قصهگویی نمیشود، با این حال، فطری بودن علاقه به قصه و مثبت بودن تجربهی جهانیِ استفاده از آن در تعلیم و تربیت، کار خودش را خواهد کرد و دیری نخواهد پایید که قصهگویی در ایران نیز به عنوان یک هنر کارساز، نوعی تکنولوژی آموزشی و شیوهای کم هزینه و مطمئن برای سرگرمی، جای خود را باز خواهد کرد.
شیوهی نگارش کتاب به گونهای است که راهها و فنون قصهگویی، لابهلای بحث دربارهی تفاوت قصهها و بیان خلاقانه آنها آموخته میشود. این شیوه را باید از کاربردی بودن آن دانست.
خواندن این کتاب برای قصهگویان، مربیان، والدین و هرکسی که دستاندرکار خلق قصّههاست، خواندنی، مفید و لذتبخش است.
«جک زایپس»، چگونگی قصهگویی، با در نظر گرفتن معیارهای اجتماعی، نگرشهای اخلاقی و از همه مهمتر احترام نهادن به حقوق کودکان را، برای آنان که در قصهگویی تازه کارند و همچنین کهنهکاران این عرصه توضیح میدهد.
این کتاب شامل بخشهایی از قبیل:
اهمیت قصهگویی در مدارس، یادگیری ادبیات کلاسیک و چالش با آن از طریق قصهگویی، خرد حیوانات (حکایاتی دربارهی حیوانات)، احکام اخلاقی انتقادی، اسطورهسازی، داستانهای گزاف، استفاده بهجا و نابهجا از قصهگویی میباشد.
منبع: http://www.pac.org.ir
شکیبا باشید...