قال رسول الله (صلي الله عليه و آله):
«إنَّ اَكْرَمَ العِبادِ إلَي اللهِ بَعْدَ الاَنبياءِ العُلَماءُ ثُمّ حَمَلَةُ القُرآن. يَخْرُجونَ مِن الدُّنيا كَما يَخْرُجُ الاَنبياء وَ يَحْشُرونَ مِنْ قُبُورِهِم مَعَ الاَنبياءِ و يَمُرُّونَ عَلي الصِّراط مَعَ الاَنبياءِ و يَأخُذونَ ثوابَ الاَنبياء. فَطوبي لِطالب العِلْمِ و حامِلِ القرآنِ ممّا لَهُم عِندَ اللهِ مِن الكرامَةِ وَ الشَّرَفِ.»
گرامیترين بندگان بعد از انبيا علما و سپس حافظان قرآن هستند. مانند انبياء از دنيا مي*روند، همراه انبياء از قبرهايشان خارج مي*شوند، به همراه انبياء از صراط مي*گذرند و ثواب انبياء را مي*برند. پس خوشا به حال پوينده راه علم و حافظ قرآن، به سبب كرامت و شرافتي كه نزد خدا دارند.
بحارالانوار /ج 89/ ص 18ـ 19.
طرح اجرایی کلاسهای حفظ:
این طرح با تدریس سرکارخانم سیدمحمدی در پایهی سوم اجرا گردیده است. برنامهریزی این طرح شامل موارد زیر میباشد.
1. حفظ سورهی مبارکهی یس در کلاسهای پایهی سوم در نیمهی اول سال تحصیلی
2. آغاز کلاسها از 94/7/4 بوده و طبق برنامهریزی انجام شده تعداد جلسات تا پایان سال برای هر کلاس در حدود 27 جلسه میباشد.
3. تقسیم بندی دانشآموزان هر کلاس به گروههای مباحثهای دو نفره
4. مباحثهی گروهها در ده دقیقهی ابتدای کلاس برای تثبیت حفظ
5. حفظ سورهی مبارکهی یس با توجه به ترجمهی کامل و تفسیر آیات؛ به اینصورت که میزان حفظ جلسهی بعد در هر کلاس برنامهریزی شده و هر یک از گروهها ملزم به تفسیر یکی از آیات مورد حفظ در آن جلسه میشود.
6. در طی هر جلسه به صورت داوطلب از دو گروه خواسته میشود با مراجعه به نرمافزار جامعالتفاسیر آیاتی که در هر یک از کتابهای تفسیر (کتب شیعه و اهل سنت) اشاره به وجود مقدس امام زمان-علیهالسلام- و مقام امیرالمؤمنین-علیهالسلام- و اهل بیت -علیهمالسلام- دارد را جمعآوری کرده و در قالب کنفرانس در اختیار دیگر گروهها قرار دهند.
به عنوان مثال در آیهی 12 (... وَ کُلَّ شَیءٍ أحصَیناهُ فی امامِ مُبین) در اکثر کتابهای تفسیری شیعه اشاره به وجود مقدس امیرالمؤمنین-علیهالسلام- شده است.
7. جمع آوری تحقیقات گروهی در خصوص تفسیر آیات، شأن نزول، قصص قرآنی و آیات مرتبط با مقام ولایت اهل بیت-علیهمالسلام- برای به کارگیری در نمایشگاهی با عنوان «یسشناسی» در مدرسه (پیشبینی میشود این نمایشگاه در هفتهی دوم بهمن ماه برگزار شود.)
8. شناسایی دانشآموزان حافظ و تنظیم برنامهریزی خارج از کلاس برای ادامهی حفظ و یا تثبیت محفوظات
9. تعیین سرگروه کل از میان حافظان هر کلاس به عنوان رابط قرآنی و مسئول برگزاری محفل انس با قرآن
10. اجرای طرح محفل انس با قرآن به صورت هفتگی متناسب با مناسبتهای مذهبی و ملی در فضایی کاملاً رقابتی بین کلاسی
11. تهیه و تنظیم فرم امتیازدهی به محافل انس با قرآن
در پایان دورهی اول برگزاری محفلهای انس با قرآن به کلاس برگزیده هدایایی به رسم یادبود اهدا خواهد شد.
شکیبا باشید...