سرخط مهم ترین ها:
1403/12/01 :: قدردانی از نفرات برتر مسابقات ورزشی1403/11/29 :: بازدید دانش‌آموزان از نمایشگاه کتاب اعیاد شعبانیه و دهه‌ی فجر1403/11/28 :: قدردانی از رتبه‌های برتر نیمسال اول سال تحصیلی 1404-14031403/11/17 :: بازدید خانم حقیقی، مسئول کارگروه فوق برنامه‌ی احکام، به همراه خانم وافری از کلاس احکام1403/11/16 :: اردوی مذهبی و تاریخی بازدید از بیت امام خمینی -رحمت الله علیه- بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران
  

تاریخچه‌ی روز درختکاری!

امروزه بیشتر کشورهای دنیا روز درختکاری را محترم شمرده و در  روز درختکاری به کاشتن درخت‌ها و نهال‌های متفاوت اقدام می‌کنند. البته تاریخ این روز با توجه به آب و هوای هر کشور متفاوت است و بیشتر سعی می‌کنند تا در موقعی از سال این کار را انجام دهند که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد. برای مثال می‌توان به کشور‌هایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای 5 اردیبهشت، 26 بهمن، 27 مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.

روز درختکاری در ایران

درختکاری در ایران دارای پشتوانه ‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان می ‌دهد که ایرانیان باستان، جشن‌های خاصی داشتند و در این جشن‌ها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام می‌ گذاشتند. در کشور ما روز درختکاری در 15 اسفند هر سال برگزار می شود و مردم با حضور در پارک ها، جنگل ها و اقصی نقاط شهر اقدام به کاشت نهال های جوان می کنند. ایرانی ها هر سال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند. در این روز در مقابل بیشتر پارک ها و فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال هایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرید.

 اهمیت درختکاری در اسلام

در ادیان و فرهنگ های مختلف جهان، درخت و درختکاری جایگاه خاصی دارد. دین مقدس اسلام نیز بشر را به کاشت درخت تشویق و ترغیب کرده است و بعضی از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته اند. حضرت علی علیه السلام در مدینه باغ های خرمای فراوانی به وجود آورد و بیشتر آنها را در راه خدا وقف کرد.

پیامبر -صلی الله علیه و آله وسلم-  در این باره می فرماید: «اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت ببرد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه‌ای از طرف آن شخص شمرده می‌شود». نیز در روایتی معتبر از یکی معصومین -علیهم السلام- منقول است که: “حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، از این عمل نیک خود دست برندارید”. و این نشانگر تاکید و توصیه‌ی اولیای اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.

 

 

مطالب یاد شده به روشنی، وظیفه‌ی تک تک ما را در حفظ و حراست از منابع طبیعی موجود، خصوصاً جنگل‌ها و مراتع و همچنین توسعه‌ی پایدار و گسترش این نعمت الهی، به عنوان یک وظیفه دینی و ملی، مشخص می‌کند.


تاریخ انتشار: 1399/12/16


شکیبا باشید...